• Registracija|Prijava

ISPORUKA I POVRAT ROBE OPŠTI USLOVI

 1. Način isporuke robe određuje Digiteh d.o.o. u dogovoru sa Kupcem.
 2. Isporuka na teritoriji Bosne i Hercegovine vrši se kurirskom službom. Za sve porudžbine na užoj teritoriji Banja Luke, DIGITEH d.o.o. vrši besplatnu isporuku, do KUPCA.
 3. Prodavac je dužan da isporuči naručenu robu u roku od 5 radnih dana od dana kada je Kupac preko prodajne internet stranice naručio robu.
 4. Ukoliko iz bilo kog razloga nismo u mogućnosti da izvršimo isporuku nekog od naručenih artikala obavezujemo se da ćemo Vas obavjestiti o tome u roku od 24 sata od momenta narudžbe.
 5. Praksa naše firme je da naručenu robu isporučujemo, u dogovoru sa kupcem, u roku od 1 do 3 radna dana.
 6. Isporuke se ne vrše nedeljom.
 7. Troškovi isporuke naznačeni su na fakturi. Za područje Bosne i Hercegovine se obračunavaju po važećem cjenovniku kurirske službe. ( Pošte Srpske, EuroExpress, Express One itd.)
 8. Obaveza kupca je da prilikom prihvatanja robe od kurirske službe i prije preuzimanja kupljene robe provjeri robu na eventualna fizička oštećenja koja bi mogla nastati u transportu i odmah reaguje kod kurirske službe i ne preuzme oštećenu robu. Ukoliko kupac primi narudžbu, podrazumevaćemo da je roba stigle neoštećena. Ukoliko kupac odbije da primi robu za koju smatra da je fizički oštećena, u tom slučaju obavezujemo se da ćemo ponovno poslati narudžbu.
 9. Ograničenja isporuke robe: Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Bosne i Hercegovine. Isporuka van teritorije Bosne i Hercegovine nije moguća.
 10. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za kašnjenja nastala u radu kurirske službe od momenta pruzimanja naručene robe iz našeg skladišta.
 11. Kupac je odgovoran za štetu koja nastane propuštanjem da preuzme naručenu robu. Pod štetom se podrazumevaju troškovi čuvanja, prepakivanja, vraćanja robe i slično, kao i oštećenja koji mogu da nastanu zbog čuvanja, prepakivanja, vraćanja robe.

DOSTAVA

Dostava se vrši do ulaza u prostorije KUPCA. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do sprata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu. Dostava se vrši brzom poštom putem prevozničkih kompanija koje obavljaju usluge transporta.


Dostava je moguća na teritoriji cijele BiH.  


Dostavna služba isporuku vrši u roku od 24 sata od preuzimanja pošiljke u skladištu!

Grad Banja Luka

Za sve narudžbe primljene do 10 i 30 sati,vršimo dostavu u terminu od 11 do 14 sati, a za ostale narudžbe isporuka sledeći dan u terminu od 11 do 14 sati.

Ostale isporuke na teritoriji BiH

Za narudžbe primljene do 14 i 30 sati isporuka u roku 24h, u dogovoru sa kupcem dostavljamo lično ili brzom poštom, a za narudžbe primljene poslije 14 i 30 sati isporuka u roku 48sati.  

Za narudžbe veće od 350,00 KM bez PDV-a dostava je besplatna.

Proizvodi će biti zapakovani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu odštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili račun te je dostavnaslužba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Ne preuzimamo nikakvu odgovornost za kašnjenja nastala u radu kurirske službe od momenta pruzimanja naručene robe iz našeg skladišta.